0



Εχουμε ξαναμιλήσει για τις ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων και την καλά ξεχασμένη ενημέρωση και βοήθεια που δίνουν όλοι στις φαρμακοβιομηχανίες.


Γκίγκο μπιλόμπα ( Ginkgo biloba )

Ενδείξεις
Αδύναμη μνήμη

Εμβοές αυτιών

Γεροντική άνοια

Ίλιγγοι

Κρύα χέρια και πόδια

Χιονίστρες

 

Περιγραφή τρόπος δράσης

 

Ίσως φαίνεται απίθανο ή εξωπραγματικό το γεγονός ότι στα φύλλα ενός συνηθισμένου δέντρου υπάρχει μια ουσία που οι ιδιότητες της την καθιστούν κατάλληλη για την αντιμετώπιση της φθίνουσας εξέλιξης των νοητικών λειτουργιών. Σε όλη την Ευρώπη το Ginkgo συνταγογραφείται ευρέως ως θεραπεία για την εγκεφαλική δυσλειτουργία που περιλαμβάνει την άνοια και τη νόσο Αλτσχάϊμερ. 

 

Η επιστημονική μαρτυρία για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του είναι ευρύτατη. Ορισμένοι εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι το Ginkgo είναι το πιο σημαντικό από όλες τις φυσικές θεραπευτικές ουσίες. Περισσότερες από πενήντα ελεγχόμενες κλινικές μελέτες επιβεβαιώνουν τις θεραπευτικές ιδιότητες του φυτού στη θεραπεία εξασθένισης της μνήμης και της αδυναμίας συγκέντρωσης, της σύγχυσης, της ζάλης και της εμβοής (του κουδουνίσματος στα αφτιά). 

 

 

 

Η επίδραση του Ginkgo μπορεί να είναι τεράστια, καθώς αναζωογονεί τη λειτουργία του εγκεφάλου και εμποδίζει την εμφάνιση των συμπτωμάτων που οφείλονται στην κακή κυκλοφορία του αίματος. Σύμφωνα με τους ειδικούς η σωστή στιγμή για να αρχίσει κάποιος τη λήψη του Ginkgo είναι αμέσως μόλις αντιληφθεί τα πρώτα σημάδια διαταραχής της μνήμης. "Οταν η παρέμβαση γίνεται νωρίς μπορεί να προληφθεί και να επιβραδυνθεί η περαιτέρω επιδείνωση της λειτουργίας του εγκεφάλου.

 

Συνήθως η βελτίωση πραγματοποιείται μέσα σε τέσσερις έως έξι εβδομάδες. Ωστόσο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μεγάλης μελέτης, τα ευεργετικά αποτελέσματα του Ginkgo φαίνεται ότι συσσωρεύονται στον οργανισμό με την πάροδο του χρόνου και είναι πολύ μεγαλύτερα σε έξι μήνες, σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο για περιπτώσεις άνοιας.

 


 

Γερμανοί ουρολόγοι βρήκαν επίσης ότι το Ginkgo αποτελεί καλή θεραπεία για την ανδρική ανικανότητα. Η θεραπεία με το βότανο αυτό διεγείρει τη ροή του αίματος μέσω των αρτηριών, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τη στυτική λειτουργία. Οι ερευνητές διαπίστωσαν σημαντική βελτίωση έπειτα από λήψη Ginkgo για χρονικό διάστημα εννέα μηνών στο 78% των ανδρών του δείγματος.

 

Σημείωση

Οι υψηλές δόσεις είναι πιθανό να αντενδεικνύονται στα άτομα που ακολουθούν αντιπηκτική αγωγή ή έχουν αιμορραγικά προβλήματα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις συνίσταται επίβλεψη ειδικού κατά τη διάρκεια λήψης του Ginkgo.

 

Από τις δημοσιεύσεις του Alfred Vogel

 


Δημοσίευση σχολίου

 
Top