0


Φιλικό περιβάλλον για τα παιδιά στο Τόκιο, τους επιτρέπουν πια να μιλούν και όχι δεν κάνουμε πλάκα!!


Ιαπωνία: Τα παιδιά θα επιτρέπεται να κάνουν θόρυβο στο Τόκιο!







Ύστερα από 15 χρόνια... σιωπής αναμένεται να επιτραπεί στα παιδιά να φωνάζουν στο Τόκιο. Σύμφωνα με κανονισμό για την ηχορύπανση που ισχύει την τελευταία 15ετία τα παιδιά δεν επιτρέπεται να κάνουν θόρυβο στην ιαπωνική πρωτεύουσα. Βέβαια, κανείς δεν επιτρέπεται να ξεπερνά τα 45 ντεσιμπέλ, τα οποία αντιστοιχούν στο κελάηδισμα ενός πουλιού.Η πρόταση, λοιπόν, αναμένεται να εξαιρεί τις φωνές των παιδιών από τον κανονισμό, ωστόσο λέγεται πως θα ισχύει για εκείνες των εφήβων.

Η απόφαση για την ένταξη των παιδικών φωνών στον κανονισμό ελήφθη έπειτα από παράπονα ηλικιωμένων που ενοχλούνταν από το θόρυβο σε σχολικές αυλές και πάρκα.

Παρ"όλα αυτά, η τοπική κυβέρνηση του Τόκιο εκτιμά πως πρέπει να δημιουργηθεί ένα πιο φιλικό για τα παιδιά περιβάλλον.



Ωστόσο, όπως αναφέρει το Japan News παράπονα εκφράζονται ακόμα και από τις απλές συζητήσεις των παιδιών, αλλά και από τις παραδόσεις μαθημάτων των καθηγητών.

Ένας υποστηρικτής της αλλαγής του κανονισμού δήλωσε στους Financial Times πως είναι παράλογο να συγκρίνει κανείς τις φωνές των παιδιών με τον ήχο μηχανών.

Όμως, δε φαίνεται να συγκινούνται πολλοί κάτοικοι του Τόκιο από δηλώσεις όπως η παραπάνω, καθώς εκτιμούν πως αρκετοί είναι όσοι υποφέρουν από το θόρυβο των παιδιών.

«Το ξέγνοιαστο παιχνίδι δε σημαίνει ότι τα παιδιά επιτρέπεται να κάνουν θόρυβο χωρίς να σκέφτονται. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν να μιλούν και να τραγουδούν σε σωστή ένταση και η ηλικία των τεσσάρων είναι αρκετή για να το κατανοήσουν», δηλώνει ένας πολίτης που σίγουρα τίθεται κατά της τροποποίησης του κανονισμού.


Δημοσίευση σχολίου

 
Top