0


Ποια παράλογα πράγματα στην Κίνα είναι απολύτως φυσιολογικά;


Οι Έλληνες δεν φημίζονται για την ικανότητά τους να περιμένουν υπομονετικά και κόσμια τη σειρά τους για κάτι. Ακόμη και στη χώρα μας όμως, ο κανόνας είναι ότι κάποιοι θα στηθούν στην ουρά και απλά κάποιοι... έξυπνοι θα προσπαθήσουν να «κλέψουν» σειρά. Στην Κίνα, είναι το ακριβώς αντίθετο.


Η παντελής απροθυμία των Κινέζων να στηθούν σε μία ουρά είναι ένα από τα πράγματα που θεωρούνται φυσιολογικά στη χώρα τους, αλλά ακούγονται τρελά για τον υπόλοιπο κόσμο. Σύμφωνα με συντάκτη του Business Insider, στην Κίνα μπορεί κάποιος να κάνει τα εξής, χωρίς να τον κοιτάξει κανείς περίεργα:


1. Να καπνίσει σε κλειστούς χώρους, ακόμη και σε ασανσέρ.


2. Να κερδίσει την προσοχή του σερβιτόρου φωνάζοντάς του από την άλλη άκρη του εστιατορίου. Δεν υπάρχει μεγάλη επισημότητα στην Κίνα σε ότι αφορά το φαγητό σε εστιατόριο.


3. Να προσπεράσει τους υπόλοιπους που περιμένουν ταξί και να μην νιώσει άσχημα για αυτό. Κανένας δεν περιμένει ότι θα σχηματιστεί ουρά στα ταξί, τα λεωφορεία ή το μετρό.


4. Να σπρώξει τους άλλους περνώντας με τις σακούλες στα χέρια και να μην ζητήσει συγνώμη.


5. Να ουρήσει δημοσίως.


6. Να κάνει φασαρία στη γειτονιά, για παράδειγμα μιλώντας έξω από τις πόρτες άλλων σπιτιών ό,τι ώρα κι αν είναι.


7. Να έχει σκύλο και να μην μπει στον κόπο να τον εκπαιδεύσει, με αποτέλεσμα αυτός να γαβγίζει όλη την ημέρα.


8. Να ακουμπήσει ευγενικά το χέρι του στο κεφάλι ενός παιδιού και να πει στους γονείς πόσο χαριτωμένο είναι, χωρίς να τον αναφέρουν στην αστυνομία ως παιδόφιλο. Οι Κινέζοι δεν φοβούνται ακόμη αυτούς που πλησιάζουν τα παιδιά τους.


9. Να διασχίσει το δρόμο όποτε και όπου θέλει, γιατί είναι το ίδιο επικίνδυνο με το να περιμένει το φανάρι ή να αναζητήσει διάβαση πεζών.


10. Να κυκλοφορεί με το ποδήλατο στην πόλη, χωρίς να δίνει καμία σημασία στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.




πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top