0

Γιατί εκδηλώνουμε τόσο πολύ την αγάπη μας στο facebook, είναι αληθινή τελικά ή όχι;

Μεγαλώσαμε ακούγοντας "μην πιστεύεις το ποτέ των μεθυσμένων και το για πάντα των ερωτευμένων" και σίγουρα όλοι το είδαμε ή το βιώσαμε στην πορεία!


Το πως φτάσαμε από το κρυφό ραντεβουδάκι στο φανερό διαδικτυακό ραντεβού και στην εκδήλωση "αγάπης" μέσω facebook είναι εύκολο να απαντηθεί, αφού η τεχνολογία προχωράει και όλοι γίναμε δέσμιοι της! Είναι όμως αληθινή αγάπη η διαδικτυακή αγάπη;


Τι βλέπουμε κάθε μέρα λοιπόν στο facebook και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γενικότερα; Ξεκινάμε από το στάτους "ερωτευμένος/η", πάμε στην κατάσταση "σε σχέση" και μετά στις καθημερινές αναρτήσεις "αγαπούλα μου σε αγαπώ με αγάπη", "ζουμπουλάκι μου είσαι όλη μου η ζωή", τραγούδια "I will always love you" και φυσικά στα tag στη φωτογραφία "είμαι εδώ με τον αντρούλη μου", "αγάπη μου τι ωραία που περάσαμε όταν πίναμε το καφεδάκι μας" και όλα αυτά τα γλυκούλια που είναι εμετικά για τους υπόλοιπους νοήμονες ανθρώπους!


Μετά από λίγο καιρό αλλάζουμε στάτους "στεναχωρημένος/η", κατάσταση "χωρισμένος" αναρτήσεις "η ζωή είναι άδικη", τραγούδια χωρισμού Πλούταρχος κατά προτίμηση και πάει λέγοντας!


Ο έρωτας είναι παρορμητικός δεν μπορείς να τον κλείσεις σε καθημερινά καλούπια. Ο έρωτας είναι να πας να κάνεις έκπληξη στον άλλο, να κόψεις ένα λουλούδι και να του το δώσεις ή να το αφήσεις στην πόρτα του, να κοιτάς το φεγγάρι και να χαίρεσαι που κάπου εκεί θα συναντήσεις τα δικά του/της μάτια, να κάνεις χιλιόμετρα μόνο για να πάρεις ένα φιλί ή να τον/την δεις, να τρέμεις μόνο που τον/την κοιτάς, να κάνεις την υπέρβαση και να αφήνεσαι τόσο ώστε να νιώθεις ότι χάνεις τον εαυτό σου κ.τ.λ. Αυτό είναι έρωτας, αυτό είναι ρομαντισμός.


Ρομαντισμός και έρωτας σίγουρα δεν είναι η εκδήλωση των συναισθημάτων μέσω facebook. Μέχρι κάποια ηλικία είναι λογικό και ειδικά αν το ζευγάρι δεν ζει μαζί. Είναι και αρκετά γλυκό αν το σκεφτείς γιατί την ώρα που διαβάσει τα μαθήματά του ένα άτομο κάνει και μία δήλωση για να ξελαμπικάρει και το μυαλό του. Αναστενάζει και συνεχίσει να λύνει ολοκληρώματα!


Μετά πάμε στα πιο μεγάλα ηλικιακά ζευγάρια. Μένουν μαζί, έχουν έναν άντε και δύο υπολογιστές και όμως περιφέρουν την αγάπη τους στο facebook σα να είναι μία αρκούδα στο τσίρκο! Εκεί παύει να είναι γλυκό πια και γίνεται γελοίο. Προσπαθούν να αποδείξουν ότι είναι τόσο ευτυχισμένοι αλλά για ποιον; Η απάντηση είναι απλή! Για τους ίδιους. Τα συναισθήματά τους είναι σαθρά και χάρτινα γι αυτό θέλουν αφενός να τα διαφημίσουν για να τα πιστέψουν οι άλλοι και αφετέρου να τα διαβάζουν και οι ίδιοι μήπως και τα πιστέψουν στο τέλος!


Πόσο εύκολο είναι να το καταλάβουμε αυτό; Πολύ. Σκεφτείτε μόνο το σκηνικό. Ξαπλωμένος και κοιτάει τηλεόραση ο άνδρας, η γυναίκα στον υπολογιστή και ξαφνικά νιώθει την αγάπη να πλημμυρίζει την καρδιά της. Τι θα κάνει; Θα κλείσει τον υπολογιστή και θα πάει να χωθεί στην αγκαλιά του! Αν εκείνη την ώρα βάλει στάτους "ευτυχισμένη με τον αντρούλη μου" κάτι δεν πάει καλά, δε νομίζετε; Μετά από ένα μισάωρο και αφού φύτεψε τα καλαμπόκια στη φάρμα πάει και ξαπλώνει δίπλα στον άνδρα ο οποίος τελικά κοιμήθηκε!


Συγνώμη αλλά αυτό δεν είναι αγάπη, δεν είναι έρωτας, δεν είναι υπέρβαση είναι τρίχες και μάλιστα κατσαρές! Μην παραμυθιάζεστε λοιπόν. Όταν το άλλο σου μισό ανήκει σε αυτή την κατηγορία φύγε μακριά γιατί δεν ισχύει το "για πάντα" και δεν είναι ερωτευμένος! Επιδειξίας είναι και τα συναισθήματά του επιφανειακά και προσωρινά.


Η αληθινή αγάπη αγάπη θέλει και κόπο και τρόπο, όχι στάτους και tag!

Δημοσίευση σχολίου

 
Top