0

Έτοιμη και ανανεωμένη η ΑΕΚ !!!

 

Από τις 20 Απριλίου του 2011, μέχρι και σήμερα, τέλη Σεπτεμβρίου του 2014, η μπασκετική ΑΕΚ έζησε μια τριετία που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ή να δει στον ορίζοντα για μια από τις πλέον ιστορικές ομάδες της Ελλάδας.

Οι "κιτρινόμαυροι" έπαιξαν στη "σκληρή" και αφιλόξενη Β" εθνική κατηγορία, συμμετείχαν δυο φορές στην Α2 και κατέκτησαν πέρυσι το πρωτάθλημα για να επιστρέψουν στη φυσική τους θέση, την Α1 (ή Basket League όπως την ονομάζουμε πλέον). Χθες, Τετάρτη 24/9, η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου απόλαυσε τη "μυρωδιά" του σαλονιού, έστω κι αν η αναμέτρηση με τον Κολοσσό έγινε στα πλαίσια του Κυπέλλου Ελλάδας, έστω κι αν ο Δικέφαλος ήταν ανέτοιμος, έστω κι αν δεν έχει εγκατασταθεί ακόμη στο γήπεδο που θα τον φιλοξενήσει στη διάρκεια της φετινής σεζόν.

Μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες, η ΑΕΚ απλώς δεν υπήρχε. Κανείς δεν γνώριζε αν θα παίξει στο πρωτάθλημα. Κανείς δεν γνώριζε ποιος είναι ο προπονητής. Κανείς δεν γνώριζε ποιοι θα στελεχώσουν το ρόστερ. Ο περσινός σταρ Βαγγέλης Καράμπουλας μετακόμισε στην Καβάλα. Ο Μιχάλης Πολυτάρχου είχε δώσει τα χέρια με το Ψυχικό. Ο Βαγγέλης Ζιάγκος είχε αποχωρήσει ενοχλημένος από όσα γίνονταν (στο παρασκήνιο) ή δεν γίνονταν (στο αγωνιστικό τμήμα).
Εστω και την ύστατη ώρα, όταν όλες οι πόρτες έμοιαζαν να κλείνουν, βγήκαν μπροστά άνθρωποι που στήριξαν την ομάδα την τελευταία τριετία. Εβαλαν ο κάθε ένας το λιθαράκι του (άλλος μεγαλύτερο, άλλος μικρότερο), ο Ζιάγκος επέστρεψε σαν πιστός στρατιώτης, η ομάδα ενισχύθηκε σε όλους τους τομείς και έγινε ένας άνευ προηγουμένου αγώνας δρόμου για να στελεχωθεί το ρόστερ και να ετοιμαστεί η ΑΕΚ για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σαν μέλος της Α1 πια. Μιλάμε για τη χθεσινή αναμέτρηση με τον Κολοσσό, την οποία παρακολουθήσαμε από κοντά. Ναι, φύγαμε από το κλειστό της Γλυφάδας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ο κόσμος, παρά το γεγονός ότι το τζάμπολ έγινε στις 14:00 (!) εργάσιμης μέρας, γέμισε ασφυκτικά τη μεγάλη εξέδρα και είχε τρομερό παλμό. Ο Ζιάγκος, σα να μην έφυγε ποτέ. Το ίδιο και οι Πολυτάρχου - Τσιάκος, οι παλιοσειρές της ομάδας. Ο Ντούσαν Σάκοτα γύρισε μετά από μια δεκαετία στον τόπο που έκανε τα πρώτα σοβαρά μπασκετικά του βήματα και έδειξε ότι μόλις βρει ρυθμό, θα αποτελέσει ενδεχομένως και την πρώτη επιλογή στην επίθεση. Ενα επίπεδο πάνω απ" όλους ο Ντούσαν, φαινόταν κι ας ήταν άστοχος. Οι Ράιτ - Ουίλιαμσον θα χρειαστούν χρόνο για να προσαρμοστούν (ίσως περισσότερο ο δεύτερος), αλλά είναι ποιοτικές περιπτώσεις. Το ίδιο και ο Ντέιβιντ Κάιλς, ένας εκρηκτικός "κοντός", που όμως έχει παραστάσεις από την Α1, μιας και αγωνίστηκε πέρυσι στον Πανελευσινιακό. Οι Σαρικόπουλος - Παπαντωνίου, νεαροί, αλλά και συνάμα έμπειροι αναπληρωματικοί. Οι Καμπερίδης - Παπαδιονυσίου θα πάρουν ευκαιρίες. Μένει να δούμε τον Αμερικανό σέντερ (Γκούντριτς) που θα έρθει στην Ελλάδα αύριο, για να έχουμε μια συνολική εικόνα για την ΑΕΚ. Μια ΑΕΚ που δείχνει έτοιμη να παλέψει στα ίσα για κάτι περισσότερο από την παραμονή της στην κατηγορία. Αν και όλοι γνωρίζουν πως αυτός πρέπει να είναι ο στόχος. Οσο κι αν ηχεί περίεργα στα αυτιά των οπαδών της ομάδας.

 

 



Μετά τη Ζωφριά και το Ιλιον, η ομάδα έκανε προπονήσεις στη Γλυφάδα. Αλλαγές γηπέδων, ωρών προπόνησης, αποδυτηρίων. Ολα αυτά, θα περάσουν στην ιστορία σε λίγες μέρες, μόλις η ΑΕΚ εγκατασταθεί στο ΟΑΚΑ. Σίγουρα δεν είναι το "καυτό" γήπεδο που χρειάζεται στη φετινή της προσπάθεια, όμως κανείς δεν μπορεί να τα έχει όλα.

Ο Μιχάλης Πολυτάρχου ξέρει τι συνέβη, ξέρει και τι θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια. "Η ομάδα φτιάχτηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Αυτό οφείλεται στον πρόεδρο και τον προπονητή" είπε στο Sport24 λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα με τον Κολοσσό και πρόσθεσε: "Είμαστε όλοι συνηδειτοποιημένοι. Θα κάνουμε τα πάντα για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Οσο για το ζήτημα του γηπέδου, ενας αθλητής θέλει να έχει τον χώρο του, την έδρα του, να σκέφτεται μόνο το πως θα παίξει στο παρκέ. Την Κυριακή υπάρχει άλλο ένα παιχνίδι που θέλουμε να κερδίσουμε. Ο κόσμος, όπως είδατε, σε αγώνα που έγινε στις 14:00, ήταν εδώ. Την Κυριακή περιμένουμε να έχει περισσότερο, για να αγκαλιάσει την προσπάθεια που κάνουμε. Ξέρουμε ότι η χρονιά θα έχει πολλές δυσκολίες. Θα πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε".

Ο coach Ζιάγκος μίλησε για "ιστορική μέρα" μετά τον αγώνα με τον Κολοσσό. Και είναι μάλλον ο άνθρωπος που έχει ζήσει τα περισσότερα από το καλοκαίρι του 2011 κι έπειτα, μαζί με τον Μιχάλη Πολυτάρχου (πήγε στην ομάδα το καλοκαίρι του 2012). Οι δυο τους έφαγαν με το κουτάλι το "πικρό" ταξίδι στις μικρές εθνικές κατηγορίες, βρέθηκαν όχι απλά στην έξοδο, αλλά εκτός ομάδας και επέστρεψαν σε αυτή πριν από μερικές μέρες, όταν έγινε γνωστό πως η ΑΕΚ θα συμμετάσχει κανονικά, παρά τα χίλια προβλήματά της στην Α1. Δεν θα γυρνούσαν ποτέ την πλάτη τους κι ας έχουν δικαιολογημένα παράπονα. Ειδικά ο Βαγγέλης Ζιάγκος, που έχει αποδείξει εδώ και 19 χρόνια πόσο πιστός είναι στην ομάδα.

Δείτε τι είπε στη συνέντευξη Τύπου. Θα καταλάβετε πολλά...







ΠΗΓΗ

Έτοιμη και ανανεωμένη η ΑΕΚ !!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Top