0

Την 4η χειρότερη θέση έχει η Ελλάδα σε ευημερία και ποιότητας ζωής, σύμφωνα με έκθεση του το γραφείο οικονομικών θεμάτων της Βουλής.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση η χώρα μας βρίσκεται στην τετάρτη χειρότερη θέση στην Ευρώπη στους δείκτες ευημερίας και ποιότητας ζωής.


2,5 εκατομμύρια κάτω από το όριο της φτώχειας και επιπλέον 3,8 εκατ Έλληνες βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας λόγω υλικών στερήσεων και ανεργίας, επισημαίνει σε έκθεση του το γραφείο οικονομικών θεμάτων της Βουλής.


Επιπλέον επισημαίνεται ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που δεν έχει υιοθετήσει το μέτρο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση, η χώρα μας βρίσκεται στην τετάρτη χειρότερη θέση στην Ευρώπη στους δείκτες ευημερίας και ποιότητας ζωής.


Στη μελέτη αναφέρεται ακόμα ότι η κοινωνική πολιτική στην Ελλάδα βασίζεται στη χορήγηση επιδομάτων με αποτέλεσμα κάποιες ομάδες να υπερπροστατεύονται και κάποιες άλλες που ενδεχομένως χρήζουν μεγαλύτερης ανάγκης να βρίσκονται έξω από το Δίκτυ κοινωνικής ασφάλειας.


Τέλος προτείνεται η αναμόρφωση του συστήματος κοινωνικής πολιτικής τόσο ως προς αποτελεσματικότητα όσο και ως προς την αποδοτικότητα.


Πηγή


Την 4η χειρότερη θέση έχει η Ελλάδα σε ποιότητας ζωής!

Δημοσίευση σχολίου

 
Top