0


Δεν έχεις χρόνο αλλά θες να φτιάξεις νόστιμη πίτσα; Γίνεται και εύκολα και γρήγορα!


Το Σαββατόβραδο στο σπίτι μεταφράζεται με χαλαρή ταινιούλα και φυσικά…πίτσα! Και γιατί να πάρεις πάλι delivery και να ξοδευτείς αφού σε λιγότερο από  30’ μπορείς να φτιάξεις τη δικιά σου σπιτική πίτσα με δικό σου ζυμάρι και υλικά που θα βρεις στο ψυγείο σου; Νομίζεις πως είναι… μπελάς; Ξανασκέψου το! Εμείς από τότε που τη δοκιμάσαμε απλά την λατρέψαμε και πλέον κάθε σαββατιάτικο movie night φέρει και την… signature πίτσα του! Και με τόσες επιλογές στα υλικά, άσε τη φαντασία σου ελεύθερη και μεγαλούργησε! Τanto gustosa!


Υλικά:


Για τη ζύμη:


250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γλ. αλάτι
1 φλ. τσαγιού χλιαρό γάλα
1 κ.γλ. ξίδι
1 πρέζα ζάχαρη


Για τη γέμιση (μπορείς να πειραματιστείς με τα υλικά που θα προσθέσεις, να την κάνεις περισσότερο χορτοφαγική, πικάντικη ή ελαφριά. Εμείς σου δίνουμε μια πρώτη ιδέα για να δοκιμάσεις):


2 ντομάτες αποφλοιωμένες, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες (ή ντοματοπολτό)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γλ. ρίγανη
αλάτι
2 φλ. τσαγιού διάφορα κίτρινα τυριά, τριμμένα ή/και κομμένα σε κύβους
6 φέτες ζαμπόν
1 φλ. τσαγιού μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες


Εκτέλεση
Τοποθετούμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε μπολ, εκτός από το αλεύρι. Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με κουτάλι ή με το χέρι μέχρι να έχουμε μία ζύμη απαλή, ελαστική και εύπλαστη. Σε ένα ρηχό, ελαφρώς λαδωμένο, ταψάκι 34 ή 36 εκ. απλώνουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα μέχρι να καλύψει όλο το ταψί. Δεν πειράζει αν το ταψάκι σου είναι τετράγωνο, αλλά αν έχεις στρογγυλό αντικολλητικό, ακόμη καλύτερα!


Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες με το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ρίγανη. Με ένα κουτάλι απλώνουμε την κρύα σάλτσα στη ζύμη. Στρώνουμε το ζαμπόν, πασπαλίζουμε με τα τυριά, απλώνουμε τα μανιτάρια και τέλος γαρνίρουμε με την πιπεριά.


Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 230°C στις αντιστάσεις, πάνω κάτω, στην τελευταία σχάρα, για 20΄ περίπου, μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να λιώσουν τα τυριά.


Mερίδες: 8
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 20 λεπτά




Το διαβάσαμε εδώ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top