0


Ακόμα μία επίθεση στη Γαλλία σε στρατιώτες που ευτυχώς αυτή τη φορά είχε σχετικά αίσιο τέλος!


Συνολικά τρεις Γάλλοι στρατιώτες δέχθηκαν επίθεση από έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι και δύο εξ αυτών τραυματίστηκαν ελαφρά σήμερα στη Νίκαια, μπροστά από ένα εβραϊκό κέντρο το οποίο φρουρούσαν μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.


Ο ένας από τους στρατιώτες τραυματίστηκε στο χέρι και ο άλλος στο πρόσωπο. Ο δράστης της επίθεσης, που σημειώθηκε λίγο μετά τις 15:00 (ώρα Ελλάδας) στο κέντρο της Νίκαιας, έχει συλληφθεί.


Έρευνα έχει ξεκινήσει από δικαστή που ασχολείται με υποθέσεις τρομοκρατίας, επεσήμανε μια δικαστική πηγή. Πηγές προσκείμενες στην έρευνα ανέφεραν ότι ο ύποπτος είχε απελαθεί από την Τουρκία και έκτοτε τελούσε υπό την παρακολούθηση της αστυνομίας.


Ο δράστης ενδέχεται να είχε συνεργό, πρόσθεσε μια άλλη αστυνομική πηγή, χωρίς όμως να δώσει πληροφορίες για το κίνητρο ή το προφίλ του άνδρα ή του συνεργού του.


Πολλές πηγές που πρόσκεινται στην έρευνα επεσήμαναν ότι ο συλληφθείς ονομάζεται Μουσά Κουλιμπαλί, όμως προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν συνδέεται με τον Αμεντί Κουλιμπαλί, έναν από τους τρεις τζιχαντιστές που εξαπέλυσαν τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι στις 7 και 9 Ιανουαρίου, προκαλώντας τον θάνατο 17 ανθρώπων.


Οι στρατιώτες που δέχθηκαν σήμερα την επίθεση φρουρούσαν ένα κτίριο στο οποίο στεγάζεται το ισραηλιτικό εκκλησιαστικό συμβούλιο της Νίκαιας, ένα ραδιοφωνικός σταθμός και μια ένωση της εβραϊκής κοινότητας.


Περίπου 10.500 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στη Γαλλία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι για να διασφαλίσουν την προστασία ευαίσθητων στόχων, κυρίως χώρων λατρείας των εβραίων, σχολεία, μέσα ενημέρωσης και πολυσύχναστους δημόσιους χώρους, όπως τουριστικά μνημεία και σιδηροδρομικοί σταθμοί.




Το διαβάσαμε εδώ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top