0


Τώρα που το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας ένας πλήρης οδηγός διατροφής για ένα τέλειο και σφιχτό  σώμα είναι απαραίτητος. 


Τρόφιμα και υγιές δέρμα




Αν έχετε ξηρό ή θαμπό δέρμα αντί να ξοδέψετε πάρα πολλά χρήματα για ακριβά προϊόντα του δέρματος, μπορείτε να αλλάξετε τη διατροφή σας και να βοηθήσετε το δέρμα σας να γίνει υγιέστερο. Ορισμένα τρόφιμα όπως το πράσινο τσάι, το αβοκάντο,τα βατόμουρα κ.α., είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βοηθούν στην καταπολέμηση της γήρανσης του δέρματος. Επίσης, ορισμένα τρόφιμα όπως τα καρότα και τα πορτοκάλια να βοηθούν στην καταπολέμηση της ακμής και τρόφιμα όπως τα λιπαρά ψάρια βοηθούν σε μεγάλο βαθμό στην ενυδάτωση του δέρματός μας. ενυδατωμένο.




Τρόφιμα που βοηθούν στην βελτίωση της υγείας και της εμφάνισης του δέρματος :




- Πράσινο Τσάι




- Σολομός




- Καρότα




- Νερό




- Αβοκάντο




- Μπρόκολο




- Όλα σχεδόν τα θαλασσινά




- Σπανάκι




- Όλα τα λιπαρά ψάρια




- Σιτέλαιο




Σωστοί συνδυασμοί τροφών




Ποτέ μην τρώτε τροφές άμυλο και όξινες τροφές (φρούτα ή χυμούς φρούτων) ταυτόχρονα, σε ένα γεύμα




Για παράδειγμα, το λευκό ψωμί και οι χυμοί εσπεριδοειδών δεν μπορούν να αφομοιωθούν ταυτόχρονα από τον οργανισμό σας. Λίπη καισάκχαρα φρούτων δεν πρέπει να συνδυάζονται σε κανένα γεύμα. Με απλά λόγια, δεν πρέπει ποτέ να τρώμε δημητριακά, ψωμί, πατάτες ή άλλα τέτοια τρόφιμα μαζί με πορτοκάλια, μούρα, γκρέιπφρουτ, ανανά, ή άλλα όξινα τρόφιμα.




Όχι στις πρωτείνες και στους υδατάνθρακες ταυτόχρονα




Τρόφιμα που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες (όπως οι ξηροί καρποί, τα φασόλια, οι φακές, το γάλα, τα αυγά, το τυρί, τα κρεατικά κ.α.) και τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες (όπως οι πατάτες, το καλαμπόκι, οι αγκινάρες, τα κάστανα,οι γλυκοπατάτες,οι κολοκύθες, τα καρότα, τα τεύτλα κ.α.) δεν θα πρέπει ποτέ να καταναλώνονται ταυτόχρονα, στο ίδιο γεύμα όπως επίσης θα πρέπει να υπάρχει μόνο ένα είδος πρωτεϊνών ανά γεύμα. Αυτό γιατί η πρωτεΐνη απαιτεί όξινο περιβάλλον στο στομάχι, ενώ οι υδατάνθρακες αλκαλικό. Η ταυτόχρονη κατανάλωσή τους θα προκαλέσει την εξουδετέρωση του όξινου περιβάλλοντος από το αλκαλικό (ή αντίστροφα) κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα συμπτώματα όπως καούρα, φούσκωμα, δυσκοιλιότητα κ.ο.κ.




Προσοχή στα επιδόρπια




Τα επιδόρπια, στο τέλος κάθε γεύματος είναι κακή ιδέα. Δεν μπορούν να αφομοιωθούν εύκολα μετά την πρόσληψη των υδατανθράκων ή των πρωτεϊνών του κυρίως γεύματος και "κάθονται" στο πάνω μέρος της τροφής που καταναλώσατε δίχως να χωνεύονται δημιουργώντας δυσπεψία.




Πεπόνι και πέψη




Το πεπόνι δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνεται με οποιαδήποτε άλλα φρούτα ή τρόφιμα καθώς δεν μπορεί να χωνευθεί αν συνδυαστεί με οτιδήποτε άλλο.




Φρούτα




Όσον αφορά τα φρούτα, ποτέ δεν συνδυάζουμε όξινα φρούτα (πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ, ρόδι, φράουλα, ανανά, μανταρίνι, λεμόνι, ακτινίδιο) με γλυκά φρούτα (μπανάνα, σταφίδες, σύκα, σταφύλια κ.α.) καθώς δεν μπορούν να χωνευθούν μαζί. Τα φρούτα, αν είναι δυνατό, θα πρέπει να είναι ένα ξεχωριστό γεύμα από μόνα τους.




Γάλα




Το γάλα δεν πρέπει να καταναλώνεται ταυτόχρονα με το κρέας, αλλά είναι ένας καλός συνδυασμος με φρούτα (εκτός από τα εσπεριδοειδή). Γεύματα που συνδυαζουν το γάλα με ... τοστ ή αυγά (π.χ. για πρωινό) είναι από τους πιο τοξικούς συνδυασμούς τροφίμων όπως και το κλασικό γεύμα με κρέας και πουρέ πατάτας είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγουμε να καταναλώνουμε.




Ποτά




Το κρασί (κόκκινο ή λευκό), δεν πρέπει ποτέ να πίνεται με μπύρα.




Νερό κατά το φαγητό




Ποτέ μην πίνετε μεγάλες ποσότητες νερού μαζί με το φαγητό ή αμέσως μετά, καθώς θα επιβραδύνει τη διαδικασία της πέψης.




Υγιεινά τρόφιμα για απώλεια βάρους




Αν έχετε λοιπόν στόχο το αδυνάτισμα θα πρέπει να συμπεριλάβετε στην διατροφή σας τα παρακάτω τρόφιμα :




- Πλιγούρι (βρώμης)




- Καρύδια




- Μήλα




- Σολομός




- Τόνος




- Σαρδέλες




- Σκόρδα




- Πιπεριές (καυτερές)




- Νερό




- Πρωτεΐνη ορού γάλακτος




- Μπανάνες




- Φακές




- Γκρέιπ-φρουτ




- Πορτοκάλια




- Λεμόνια




- Ντομάτες




- Λάχανο




- Καρότο




- Καρπούζι

- Σέλινο


Δημοσίευση σχολίου

 
Top