0


Η γηραιότερη bodybuilder στον κόσμο

Διαβάζοντας ή ακούγοντας κάποια από τις συνεντεύξεις της Ernestine Shepherd, αισθάνεσαι  το λίπος, που έχεις,την τεμπελιά, που σε κρατάει μακριά από την ελάχιστη εκγύμναση και σκέπτεσαι πώς άραγε θα είσαι όταν φτάσεις την ηλικία της. Η 78χρονη, σήμερα, Ernestine τρέχει


16 χιλιόμετρα πριν από 5.30 το πρωί, κάθε μέρα και συνεχίζει αυτό που την γεμίζει ψυχικά.


Μετά το τρέξιμο  τρώει ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη, πίνει 230 γρ περίπου από ασπράδια αυγών σε υγρή κατάσταση, στη συνέχεια πηγαίνει για 1 ώρα και 45 λεπτά προπόνηση  στο γυμναστήριο και συνεχίζει την ημέρα με την διδασκαλία σε τάξεις γυμναστικής πίνοντας περισσότερα ασπράδια αυγών και με μια ανάπαυση επιστρέφει στο γυμναστήριο και αυτό επαναλαμβάνεται καθημερινά από αυτήν τη γυναίκα μηχανή.
Στα 56 χρόνια της, μαζί με την αδελφή της, Mildred, αποφάσισαν να γυμναστούν όταν, φορώντας αθλητικά μαγιώ, είδαν τα εξογκώματα του αγύμναστου σώματος, να διαγράφονται στο λεπτό ύφασμα. Άρχισαν αεροβική, στη συνέχεια ασχολήθηκαν με το building και σχετικούς διαγωνισμούς και όταν η Mildred πέθανε από ανεύρισμα, η Ernestine αποφάσισε να πραγματοποιήσει το όνειρο της αδελφής της: Να μπει στο βιβλίο Guiness


Το 2007 σε ηλικία 71 ετών, απευθύνθηκε στον Yohnnie Shambourger, που υπήρξε  Mr. Universe στο παρελθόν, να την προπονήσει και να την κάνει ικανή να λάβει μέρος σε αγώνα bodybuildιng.
Κατάφερε, μόλις επτά μήνες μετά, να πάρει την πρώτη θέση κερδίζοντας τον τίτλο Natural East Coast Tournament of Champions bodybuilding competition στην κατηγορία της.
Η Ernestine Shepherd δεν κατέφυγε σε αναβολικά και στεροειδή και η σωματική  κατάστασή της, που προκαλεί θαυμασμό σήμερα, είναι αποτέλεσμα άσκησης και σωστής διατροφής, έτρεξε σε Μαραθώνιους και το ποσοστό λίπους της είναι 9%-10% όλο το χρόνο, χωρίς χημική υποστήριξη, ποσοστά που συνήθως κρατούνται από επαγγελματίες άντρες αθλητές.


Το 2010 και το 2011 μπήκε στο βιβλίο Guiness ως η γηραιότερη bodybuilder και σήμερα συνεχίζει να τρέχει 16 χιλιόμετρα έχοντας στο νου τη φράση που την εκφράζει:



 "Αge is nothing but a number"









Η γηραιότερη bodybuilder στον κόσμο-1


Η Ernestine 76 ετών


Η γηραιότερη bodybuilder στον κόσμο-2

Η Ernestine 77 ετών

Η γηραιότερη bodybuilder στον κόσμο-3

Η Ernestine 77 ετών

Η γηραιότερη bodybuilder στον κόσμο-4

Η γηραιότερη bodybuilder στον κόσμο-6

Η γηραιότερη bodybuilder στον κόσμο-5








Η γηραιότερη bodybuilder στον κόσμο- Video

Δημοσίευση σχολίου

 
Top