Φτιάξτε πεντανόστιμες βάφλες και θα σας λατρέψουν, ειδικά τα παιδιά αλλά και όλοι οι γλυκαντζήδες του σπιτιού!!!
Η αλήθεια είναι ότι για να φτιάξεις τη σωστή βάφλα χρειάζεσαι μια ημι-επαγγελματική βαφλιέρα(και φυσικά το Τέλειο Παγωτό!). Αν δεν τα έχεις είσαι καταδικασμένος να έχεις μέτρια έως καλά γευστικά αποτελέσματα. Το μόνο που μπορώ να σας προσφέρω είναι η μοναδική συνταγή για βάφλες που θα χρειαστείτε ποτέ, τα εργαλεία βάλτε τα εσείς!
Τι χρειαζόμαστε:
3 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
165 γρ. αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
πολύ λίγο αλάτι, όσο πιάνουμε με τα ακροδάχτυλά μας
3 κ.γ. άχνη ζάχαρη
280 γρ. γάλα
1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή σπορέλαιο
1 βανίλια
1 μπανάνα κομμένη
σαντιγύ
σιρόπι σοκολάτας
τριμμένο μπισκότο
παγωτό της επιλογής σας
Πώς το κάνουμε:
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την άχνη ζάχαρη, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά μέσα στο μείγμα και αναμειγνύουμε.
- Με ένα δυνατό μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα, να γίνουν δηλαδή μια άσπρη στέρεα μάζα σαν ασβέστης.
- Βάζουμε το 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε άλλο 1/3 της μαρέγκας και το αφομοιώνουμε στο μείγμα με μία σπάτουλα προσέχοντας να μην κάνουμε βίαιες κινήσεις και διαλύσουμε τη μαρέγκα.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη μαρέγκα. Αυτό ήταν, το μείγμα είναι έτοιμο και μόλις αρχίσουν να ψήνονται οι βάφλες θα καταλάβετε ότι θα γίνουν πεντανόστιμες. Μόλις γίνουν οι βάφλες ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι σοκολάτας, τη μπανάνα, το παγωτό της επιλογής μας, σαντιγύ, το τριμμένο μπισκότο και λίγο ακόμα σιρόπι σοκολάτας.. Καλή σας απόλαυση!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή που σας δίνω για το τι θα βάλετε πάνω από τις βάφλες είναι προαιρετική ο καθένας μπορεί να βάλει ότι του αρέσει και επίσης μπορεί να γίνουν και αλμυρές!
Δημοσίευση σχολίου