0


​Η πλειοψηφία των γυναικών αρχίζει να χρησιμοποιεί από πολύ μικρή πλέον ηλικία αντιγηραντικές κρέμες, προκειμένου να «προλάβει» τα σημάδια του χρόνου.


Πότε όμως, χρειάζεστε πραγματικά μια κρέμα αντιγήρανσης; Μήπως είστε πολύ μικρή ακόμα;


Οι δερματολόγοι υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει λόγος να επενδύσετε σε μικρή ηλικία στις κρέμες που υπόσχονται να επιταχύνουν την ανανέωση των κυττάρων και να οικοδομήσουν την ελαστικότητα, γιατί υπάρχουν λιγοστές ενδείξεις ότι λειτουργούν.


Επίσης, στην δεκαετία των "20,  το δέρμα σας δεν χρειάζεται κανένα τέτοιου είδους καλλυντικό, γιατί είναι πλήρως σε θέση να παράγει από μόνο του το κολλαγόνο.


Εάν, λοιπόν, ως νέοι ενήλικες θέλετε να ξέρετε, πώς μπορείτε να διατηρήστε ακόμα πιο δροσερή την  επιδερμίδα σας, οι ειδικοί προτείνουν να προσθέσετε μια ενυδατική κρέμα ημέρας μαζί με έναν αντιοξειδωτικό ορό! Αυτά τα προϊόντα περιέχουν συστατικά, όπως η βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, το πράσινο τσάι, και το άλφα λιποϊκό οξύ, που μπορούν να ελαχιστοποιήσουν την οξειδωτική βλάβη, η οποία προκαλείται από στρεσογόνους παράγοντες.


Τέλος, αξίζει να τονίσουμε ότι αυτό που μπορεί να περιορίσει τα σημάδια της γήρανσης δεν είναι άλλο από το αντηλιακό ευρέος φάσματος. Χρησιμοποιήστε το Χειμώνα - Καλοκαίρι, ή φροντίστε η κρέμα ημέρας σας ή τα καλλυντικά σας να το περιέχουν.


Επίσης, το κάπνισμα παρεμποδίζει την ικανότητα του σώματος να παράγει κολλαγόνο, επιταχύνοντας έτσι την γήρανση. Συνδυάστε τη συνήθεια του τσιγάρου με πολλή έκθεση στον ήλιο και θα έχετε πάνω από 10 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξετε ρυτίδες από ό, τι τα άτομα ίδιας ηλικίας, που δεν καπνίζουν και προστατεύονται από τον ήλιο. Κομμένα το κάπνισμα και η ηλιοθεραπεία, λοιπόν, για το καλό της υγείας αλλά και του δέρματός σας!




πηγή


Πότε να αρχίσω να χρησιμοποιώ αντιγηραντικές κρέμες; |ΟΜΟΡΦΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top