0





Δεν είναι λίγα τα τρόφιμα ή τα ποτά που έχουμε «παρεξηγήσει», θεωρώντας τα παχυντικά ή βλαβερά χωρίς να ισχύει κάτι τέτοιο. Ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους.





ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΒΛΑΠΤΕΙ

 

Είναι αλήθεια ότι η υψηλή κατανάλωση αποτελεί προδιαθεσικό παράγοντα για πολλές χρόνιες νόσους όπως διάφορες μορφές καρκίνου, ηπατοπάθειες και παθήσεις της καρδιάς και των αγγείων.

Η μέτρια, όμως, σύμφωνα με τα ερευνητικά και επιδημιολογικά στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας, αποδεδειγμένα ευεργετεί την υγεία μας, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης των ίδιων χρόνιων νόσων.



Η γραφική παράσταση που δείχνει τη συχνότητα εμφάνισης των νόσων αυτών και τη συσχέτισή της με το αλκοόλ έχει σχήμα «U».

Δηλαδή, στη μικρή και μέτρια κατανάλωση μειώνει τον κίνδυνο και στη συνέχεια και για όσο αυτή αυξάνεται, αυξάνεται παράλληλα και ο κίνδυνος εμφάνισης.


Συνεχίζετε .....


πηγή

4 Μύθοι Για Το Αλκοόλ. 1ος Μύθος | ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top