0

Πόσα πράγματα ξέρε για τις selfie; Παρακάτω έχουμε κάποια αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα για αυτές τις ξακουστές φώτο!!


Το επίσημο λεξικό της Οξφόρδης ανακήρυξε τη “selfie” λέξη της χρονιάς για το 2013. Οι φωτογραφίες σέλφι είναι για πολλούς η προσωποποίηση του ναρκισισμού αλλά όλοι κάποια στιγμή έχουμε βγάλει μία. Αυτά είναι μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για τις σέλφι.



  1. Σύμφωνα με τη Βιβλιοθήκη του Αμερικάνικου Κογκρέσου, το πρώτο σέλφι πάρθηκε το 1839 από τον Ρόμπερτ Κορνίλιους. Με βάση τη φωτογραφική τεχνολογία της εποχής, έπρεπε να περιμένει ακίνητος από 3 έως 15 λεπτά για τη λήψη της φωτογραφίας.

  2. Η λέξη “selfie” είναι έμπνευση ενός μεθυσμένου Αυστραλού, ο οποίος το 2002 ανέβασε μια φωτογραφία του στο ίντερνετ με τον αντίστοιχο τίτλο. Οι Αυστραλοί έχουν την τάση να κολλάνε την κατάληξη –ie σε πολλές λέξεις όπως για παράδειγμα το “Aussie”, που σημαίνει Αυστραλός.

  3. Έρευνες έδειξαν ότι όσα πιο πολλά σέλφι ανεβάζεις στα Κοινωνικά Δίκτυα τόσο πιο αντιπαθητικός γίνεσαι.

  4. Το πρώτο κινητό τηλέφωνο για σέλφι, ήταν το j phone της sharp και το λανσάρισε το 2000. Στο πίσω μέρος του κινητού, δίπλα από την κάμερα, είχε ένα μικρό καθρεφτάκι για να μπορεί να βλέπεις την αντανάκλαση του κάδρου σου.

  5. Το 2011, η χρήστης του Instagram Jenniee ήταν η πρώτη που χρησιμοποίησε το hashtag “selfie”. Από τότε έχει χρησιμοποιηθεί πάνω από 80 εκατομμύρια φορές.

  6. Ευτυχώς μόνο το 5% του Instagram είναι σέλφι. Η πόλη με το μεγαλύτερο ποσοστό σέλφι είναι η Μανίλα των Φιλιππίνων.

  7. Το σέλφι της Έλεν Ντε Τζένερις κατά την απονομή των Όσκαρ το 2014, έγινε το πιο retweeted tweed με κοντά 3,5εκ. retweets.

  8. Οι γυναίκες παίρνουν πολύ περισσότερα σέλφι από τους άντρες και έχουν τη συνήθεια να γέρνουν αρκετά το κεφάλι τους. Ο μέσος σελφάκιας είναι 23,7 χρονών.

ΠΗΓΗ


Πόσα πράγματα ξέρε για τις selfie;

Δημοσίευση σχολίου

 
Top