0








Σχετικά με την ευεργετική δράση του αγγουριού στην επιδερμίδα, η χρήση του πολτού ή του χυμού του, καθαρίζει αποτελεσματικά και σε βάθος την επιδερμίδα, διώχνοντας περιττούς ρύπους. Οι καταπραϋντική δράση του χυμού του, απαλύνει δερματικούς ερεθισμούς και ελαφρά εγκαύματα.

Όταν υπάρχει αίσθημα οιδήματος, κυρίως κάτω από τα μάτια, βοηθά στην ανακούφιση και την εξάλειψη του οιδήματος αλλά και των μαύρων κύκλων, καθώς αποσυμφορήζει την ταλαιπωρημένη περιοχή. Λειτουργεί τονωτικά για την περιοχή των ματιών, ενώ επίσης προσφέρει πολύ καλή σύσφιξη στην επιδερμίδα.

Η ενυδάτωση που προσφέρει στην επιδερμίδα, είναι ιδανική τόσο για νεανικές επιδερμίδες, όσο για ώριμες, καθώς βοηθά στην εξάλειψη και την πρόληψη ρυτίδων. Το αγγούρι είναι κυριολεκτικά τροφή για την επιδερμίδα.

Η δράση του αγγουριού στα μαλλιά είναι επίσης ευεργετική και θρεπτική. Ο χυμός του, αλλά και η συχνή κατανάλωση αγγουριού, δυναμώνει τα μαλλιά και τα κάνει λεία και λαμπερά. Παράλληλα βοηθάει την τρίχα να μακρύνει γρηγορότερα.

Τέλος, το αγγούρι λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ασβέστιο και πυρίτιο, δυναμώνει τα νύχια, κάνοντας τα πιο ανθεκτικά, προστατεύοντας από σπάσιμο ή ξεφλούδισμα.


Source link


Το Αγγούρι στα καλλυντικά | ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top