0







Η λυγαριά, ένα από τα κατεξοχήν βότανα αφιερωμένο στη γυναικεία φύση, καθώς όχι μόνο βοηθά στη ρύθμιση των ορμονών και τη φυσιολογική ροή του κύκλου, αλλά παράλληλα προσφέρει ισχυρές καλλυντικές ιδιότητες.


Η λυγαριά όταν χρησιμοποιείται σε λουτρά, ατμόλουτρα αλλά και σε κρέμα, προσφέρει σύσφιξη στην επιδερμίδα, τόσο του προσώπου όσο και του σώματος. Ο καθαρισμός με λυγαριά δίνει στο δέρμα λάμψη και λευκαίνει την επιδερμίδα απαλά.


Παράλληλα, λόγω της ιδιότητας που έχει να ρυθμίζει τις γυναικείες ορμόνες, προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση. Είναι ιδανικό καλλυντικό για γυναίκες που μπαίνουν ή περνούν την φάση της εμμηνόπαυσης, προσφέροντας πολύ καλές αντιγηραντικές ιδιότητες και σφριγηλότητα στην επιδερμίδα.


Όπως αναφέρουμε και στις θεραπευτικές ιδιότητες, η λυγαριά, απαγορεύεται να καταναλώνεται όταν παράλληλα γίνεται χρήση αντισυλληπτικών χαπιών, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Αν παρατηρηθεί αύξηση συμπτωμάτων της εμμήνου ρύσης κατά τη διάρκεια λήψης λυγαριάς, θα πρέπει να διακόψετε.




Source link

Η Λυγαριά στα καλλυντικά | ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top