0



Έφτιαξαν το πρώτο... εργαστηριακό πέος!

Το πέος… εργαστηρίου είναι γεγονός και όπως όλα δείχνουν, οι δημιουργοί του είναι έτοιμοι -εφόσον πάρουν τη σχετική άδεια από την αρμόδια εποπτική Αρχή (FDA)- να προχωρήσουν στην πρώτη δοκιμή του τεχνητού πέους σε ανθρώπους.

Το καλλιεργημένο πέος, δημιούργησαν Αμερικανοί επιστήμονες και προορίζεται για ασθενείς που έχουν εκ γενετής ανωμαλίες, για εκείνους που έχουν υποστεί σοβαρό τραυματισμό στα γεννητικά όργανά τους ή για όσους έχουν χάσει το πέος τους μετά από χειρουργική αφαίρεσή του λόγω καρκίνου.


Το εργαστηριακό πέος αναπτύσσεται με χρήση κυττάρων του ίδιου του ασθενούς, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος ανοσολογικής απόρριψης του οργάνου μετά την μεταμόσχευσή του.

Μάλιστα, είχε προηγηθεί από την ερευνητική ομάδα του Ινστιτούτου Αναγεννητικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Γουέικ Φόρεστ της Βόρειας Καρολίνα, με επικεφαλής τον περουβιανής καταγωγής καθηγητή ουρολογίας Άντονι Ατάλα,  η επιτυχής δημιουργία πέους κουνελιού παλαιότερα και συγκεκριμένα το 2008.


«Οι μελέτες με τα κουνέλια ήταν πολύ ενθαρρυντικές, όμως για να πάρουμε την έγκριση για ανθρώπους, χρειαζόμαστε όλες τις διασφαλίσεις από άποψη ασφάλειας και ποιότητας που μπορούμε να έχουμε, προκειμένου να δείξουμε ότι τα χρησιμοποιούμενα υλικά δεν είναι τοξικά και, επίσης, πρέπει να παρουσιάσουμε βήμα-βήμα τη διαδικασία παραγωγής (του πέους)», δήλωσε ο Ατάλα.

Ήδη, οι Αμερικανοί επιστήμονες έχουν «καλλιεργήσει» έξι ανδρικά μόρια, τα οποία όμως ακόμη δεν είναι έτοιμα για μεταμόσχευση, καθώς τα δοκιμάζουν στο εργαστήριό τους, αν είναι ασφαλή και λειτουργικά. Ειδικές μηχανές τεντώνουν τα πέη, τα γεμίζουν με υγρά κλπ., για να βεβαιωθούν οι επιστήμονες ότι αυτά θα έχουν κανονική στύση. 


Ο Ατάλα, προς το παρόν, δεν μπορεί να προσδιορίσει ακριβή ημερομηνία της πρώτης μεταμόσχευσης εργαστηριακού πέους σε άνθρωπο, αλλά εκτιμά ότι θα συμβεί τα επόμενα 5 χρόνια. Σε πρώτη φάση, θα αντικατασταθεί μόνο ένα μέρος του φυσιολογικού οργάνου και, σε επόμενο στάδιο, θα επιδιωχθεί η πλήρης αντικατάστασή του. 


πηγή




ΗΠΑ: Έφτιαξαν το πρώτο... εργαστηριακό πέος!

Δημοσίευση σχολίου

 
Top